Implantológia

A modern fogászati implantáció alapjait a svéd Branemark professzor fektette le az 1950-es években. Kutatási eredményeit felhasználva alapult meg a NobelBiocare cég. A NobelBiocare a mai napig piacvezető a műgyökerek eladásában.

A svájci Straumann implantációs rendszer a világ második legelterjedtebb rendszere. A műgyökereket és bioanyagokat is gyártó cég mögött egy olyan kutatócsoport áll, mely a szakma legkiválóbb kutatóorvosait, valamint a gyakorló fogorvosokat is tömöríti (ITI).

„Kiemelkedőnek mondható kapcsolatunk az implantátumokat forgalmazó Alpha Implant Kft.-vel. Dr. Kemper Róbert, Dr. Gálmiklós Ádám és Dr. Chikány Tamás kollégánk több mint 2 éve rendszeresen tart kurzusokat, valamint tudományos előadásokat fogorvoskollégáknak a céggel közösen szervezett rendezvényeken.”

/Alpha Implant Kft./

A BioHorizons implantációs cég több mint 20 éve van jelen a dentális implantátumok piacán. A céget 1994-ben alapították az alabamai Birminghamben, a város egyetemén folytatott kutatásokra építve. Az implantációs rendszer folyamatosan fejlődött, míg ma már a világ 5 legnagyobb implantációs rendszere között tarthatjuk számon.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.  Bővebben